, .

"Велде България" АД - За нас.

Производство на строителен и мебелен шперплат и плочи от дървесни влакна (фазерни плочи)


За нас

“Велде България” АД е производител на шперплат и фазерни плочи (плочи от дървесни влакна).

История


Компанията е основана през 1935 г. като „Кооперативно дружество за производство и износ на шперплат”. През годините предприятието извървява дълъг път на развитие:

- През 1935 г. паралелно с фабриката за шперплат заработва и дъскорезен цех;
- През 1968 г. е пуснат в експлоатация завод за твърди дървесно-влакнести плочи (ДВП);
- През 1988 г. е построен нов завод за шперплат.

След 1988 г. и днес

За периода след 1988 г. “Велде България” АД обогатява продуктовата си гама, усъвършенства технологичните процеси и прави значителни инвестиции в нова, по-производителна техника. В резултат на това годишното производство на шперплат е увеличено двойно, а производството на фазер – с 25 %.

Към момента продукцията на дружеството се продава в над 25 държави в Европа, Азия, Африка и Америка, с повече от 9000 регистрирани контрагенти. Днес „Велде България” АД е най-големият производител на шперплат в България.

“Велде България” АД е част от групата на австрийската компания “Велде”, която е мажоритарен собственик на дружеството.

След 2003 г. фирмата инвестира и в изграждането на два нови завода за производство на фурнир за шперплатното производство, намиращи се в Румъния и Сърбия.

Произвежданата продукция се предлага на едро чрез продажби директно от предприятието или от склада в гр. Пловдив. Освен артикули собствено производство се предлагат широка гама плочести материали (ПДЧ, OSB, MDF), елементи за кофражни конструкции (двойно Т-образни греди Н-20, железни подпори и др.), широк спектър на бичени материали от различни видове от местна или екзотична дървесина – влажни или изсушени, както и специално фасонирани.

От 2006 год. дружеството е член на следните европейските федерации:

  •       Европейската федерация на производителите на ПДВ “FEROPA”;


  •       Европейската федерация на производителите на шперплат “FEIC”.


Юридически статут

“Велде България” АД е регистрирано с Решение на Ловешки окръжен съд по ф.д. № 193/15.11.1989 г. Дружеството е публично акционерно дружество с брой на акциите 404 634. Седалище и адрес на управление: гр. Троян, кв. “Велчевски”.
ЕИК по БУЛСТАТ: BG820194517.

За нас

“Велде България” АД е производител на шперплат и фазерни плочи (плочи от дървесни влакна). Компанията е основана през 1935 г. като ...
виж повече

Контакт

АДРЕС
ВЕЛДЕ БЪЛГАРИЯ АД
п.к.5600 гр.Троян
кв."Велчевски"
ул."Ангел Балевски"
тел.:+359 670 / 6 22 78
sales@welde.bg
виж повече